Català   English   Español       

  • 1_glimpse_universe
    GLIMPSE OF THE UNIVERSE

Organitzada pel Ministerio de Cultura, ANYS LLUM és la exposició més recent de l’Eugènia Balcells. Es va presentar a Madrid, a l’espai Promoción del Arte de Tabacalera al setembre del 2012 i està disponible per itinerar internacionalment.
L’exposició ANYS LLUM consta de dues instal·lacions, UNIVERS i FREQÜÈNCIES, acompanyades per la pel·lícula VISLUMBRAR EL UNIVERSO i el mural HOMENATGE ALS ELEMENTS. L’exposició també inclou un espai de documentació i activitats.
La instal.lació UNIVERS es va fer amb la col.laboració de l’Isaac Newton Group of Telescopes, l’Instituto de Astrofísica de Canarias i la NASA, tal com es pot veure a la pel.lícula VISLUMBRAR EL UNIVERSO.
FREQÜÈNCIES així com HOMENATGE ALS ELEMENTS es va realitzar amb el suport dels Departaments de Física Fonamental i de Química Inorgànica de la Universitat de Barcelona.
En total, les quatre obres que conformen l’exposició descriuen un viatge que va des de les imatges obtingudes pels telescopis òptics fins als fugaços espectres dels elements primordials que s’obtenen en els laboratoris. Un viatge que suscita algunes d’aquelles preguntes fonamentals sobre l’existència de la matèria i l’aparició de la vida que acompanyen la humanitat des de temps immemorials. És per això que l’exposició també inclou un espai de documentació i activitats on poder seguir el rastre d’algunes de les qüestions plantejades per la proposta.

Full de sala pels visitants

Catàleg

Web creada pel Ministeri de Cultura