Català   English   Español       

Chiara Curti – Biografia

Chiara Curti

Chiara Curti (Milano, 1972) titulada en Arquitectura pel Politecnico de Milà on ha treballat com a investigadora al departament del DPA (Progettazione dell’architettura) a l’àmbit de museografia.

Ha donat cursos, seminaris i conferències en diferents universitats: Politecnico de Milà, Centro di Investigazione IED (Milà), Istituto Superiore Europeo di Design (Milà, Cagliari, Madrid i Barcelona), Universitat de la Laguna, Pontífica Universidad de Santiago de Chile (Xile), Universidad Católica de Valparaiso (Xile), Texas AM University (Estats Units), Pontificia Universitá della Santa Croce (Roma), Ceu San Pablo (Barcelona). Ha estat promotora i coordinadora de seminaris en el Politecnico de Milà amb la col·laboració d’altres universitats, i en concret amb: Texas AM Unversity, Universidad de los Andes de Merida i Institut d’arquitectura de Mosca MARcHI.

Ha desenvolupat treballs d’investigació a institucions dels Estats Units – l’Avery Arquitectural and Fine Arts Library, a la Universitat de Columbia, al Costume Institute NY i al Metropolitan Museum of Arts de Nova York- i del Canadà -arxiu fotogràfic CCA de Montreal-. Ha col·laborat a les revistes d’arquitectura: Quaderni di architettura, Ananke i a la secció de llibres per a la revista Domus. Ha publicat articles a les revistes Abitare, Area, Ottagono, Rassegna, Vogue.. Ha col·laborat en diferents publicacions divulgatives i científiques.

Ha col·laborat en exposicions d’arquitectura i d’art, i en concret, ha estat comissària de tres grans exposicions: The realism of Gaudí and the hope of Europe inaugurada el 2008 al Parlament Europeu de Brussel·les, Iraq and Europe per la House of Lord en Londres, i Sagrada Família Moved by Beauty per a la JMJ Madrid 2011, Etsuro Sotoo, de la piedra al maestro per l’ Ajuntament de Varese en el 2012, Antoni Gaudí_The days of Creation en el Museu d’Art Contemporània de Rio de Janeiro en el 2013, Gaudí hijo de Maria para el Biomuseo de Panamá en 2019.

Des-de el 2020 es Directora de la Delegació de la Fundació Eugenia Balcells.