Català   English   Español       

Ferran Balcells Canela – Biografia

Ferran Balcells
Ferran Balcells Canela

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica l’any 1972. Comença a treballar a l’Estudio de Arquitectos Balcells a Barcelona.

A l’any 1977 es trasllada a Roma per tal de millorar la seva preparació professional. Estudia matèries poc tractades en els seus estudis universitaris i col.labora professionalment amb arquitectes italians i d’altres parts del món en un estudi internacional. Durant aquests anys s’especialitza en projectes de reforma i rehabilitació d’edificis de certa antiguitat.

Al 1984 es reincorpora a l’Estudio de Arquitectos Balcells, que actualmente presideix.

Ha participat en la construcció d’edificis d’ús molt variat. Es relacionen alguns dels més característics:

Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Edifici BANKUNION, seu central del banc a la Diagonal de Barcelona. Edificis escolars per a les escoles VIARÓ, LA VALL, PINEDA. Residència per a gent gran BELLA TARDÓ, situada a Banyoles. Projecte per a la seu del BANC SABADELL al Passeig de Gràcia de Barcelona. Projecte i direcció d’obra de les sucursals a tota Espanya del Banc de Sabadell. Edificis de viviendes socials a tot Catalunya per a la FUNDACIÓ FAMILIA I BENESTAR SOCIAL.

Actualment està participant en el projecte i construcció del BARCELONA BUILDING OF COLOMBO, edifici emblemàtic de 30 pisos d’altura i unes 600 viviendes, a  Sri Lanka.